Pensaments i reflexions sobre la condició humana de l’escriptor alemany més llegit i traduït del segle XX
Més lectures per a minuts és la segona part dels fragments organitzats temàticament que resumeixen la filosofia, la vida i l’obra de l’escriptor alemany Hermann Hesse. Petites perles que condensen l’essència d’aquest gran pensador i novel·lista del segle XX, que se’ns manifesta com una ment combativa, oberta, alternativa i profunda.
Convertit en un guia espiritual de la Generació Beat i redescobert per la contracultura dels anys seixanta, els seus pensaments són avui encara vigents. L’edició d’aquest volum de lectures, també amb selecció i introducció de Natza Farré, ve a confirmar l’èxit de la primera, com va passar en l’edició en alemany feta el 1975. La lucidesa i modernitat dels pensaments de Hesse el fan avui, com diu Natza Farré, imprescindible per entrendre una mica més el món que ens envolta.
Hermann Hesse
Nascut el 1877, va ser un dels escriptors, poetes i filòsofs puntals de la literatura alemanya. El 1911 s’endinsà en la riquesa de les filosofies orientals arrel d’un viatge a l’Índia, una experiència que tindrà un gran impacte en la seva visió del món. L’any 1912 s’estableix a Suïssa i prendrà una postura crítica amb la Primera Guerra Mundial i l’Alemanya de postguerra. Aquesta postura el fa ser víctima d’una campanya de demonització. Hesse aniria construint la seva filosofia a partir d’un esperit crític, alternatiu i pacifista. El 1946 rep el premi Nobel de Literatura. És autor, entre d’altres, de les novel·les Siddhartha (1922), adoptada com a guia espiritual de la Generació Beat, i El llop estepari (1927), una diatriba contra el militarisme. Va morir l’any 1962.